maandag 18 februari 2019

Moab bezienswaardigheden

Moab is the place to be.

Meest bekend is het Arches National Park en de Canyonsland parken.
Maar daarnaast is er nog veel meer te ontdekken vanuit deze stad waar het aanbod aan onderkomen en eten meer dan genoeg is.

Voor een bezoek aan de parken kan je volstaan met elk gewenst vervoer.
Wil je echter ook eens buiten de lijntjes kleuren dan heb een AWD of 4WD nodig.
Maar over het algemeen kun je met normaal vervoer hier eenvoudig 1 week verblijven.
 
Voor een bezoek aan Arches NP moet je 3 a 4 dagen uittrekken als je alles zien wilt. Met name als je buiten de bogen ook nog andere mooie natuur in dit park bekijken wilt. Zoals b.v. Fiery Furnace. Hiervoor moet je bij het visitor center een korte film bekijken en wat vragen beantwoorden alvorens je toestemming krijgt om dit aparte gebied in te mogen gaan. In het hoogseizoen zal je hiervoor online moeten reserveren. Kinderen onder 12 worden niet toegelaten.
Het is een wirwar aan smalle geulen, slotcanyons, waar je enig klim en klauterwerk moet doen om het allemaal te gaan zien. De oriëntatie is hier niet eenvoudig dus een Compass of GPS is geen overbodige luxe.
 
De mooiste route is die van Devils Garden waar je vele bogen voorgeschoteld krijgt.
 
Overigens, Arches NP heeft niet alleen vele mooie bogen maar ook de andere natuur, zoals Park Avenue of Balanced rock zijn meer dan mooi. Daarnaast is er ook nog een gebied dat alleen met 4WD te bezoeken is. Dit heet Klondike Bluff.  Dat kan vanuit het park maar ook vanaf de HW 191. Meer daarover op www.amerikasbest.eu.
 
 
Ook zijn er nog enkele andere bogen rondom Moab te zien zoals de hieronder afgebeelde Wilson Arch, die gewoon langs de weg ligt en de Balcony Arch waar je een AWD voor nodig hebt omdat dit over zandgronden rijden is.
Het leuke hier is dat in dezelfde formatie aan de andere kant ook een arch is n.l. Picture frame arch.
 
 
 
Naast alle bovengenoemde mag je niet vergeten om ook een 3 tot 4 uurs wandeling te maken naar de Bowtie en Corana arch.
 
 
 
 
Meer over Arches Nat. park en over Arches in het algemeen vindt je hier
 
Ook voor Canyonsland moet je meerdere dagen uittrekken. Het is verdeeld in 2 (eigenlijk 3 maar the Maze is alleen met 4WD te doen) gebieden welke je voor elk minimaal 2 dagen moet reserveren. Meer misschien als je ook bijvoorbeeld een mooie maar zeer lange wandeling naar Chesler park wilt maken. Meer over deze parken vindt je meer dan genoeg op het net.
 
 
Island in the Sky heeft 7 korte en 6 lange wandelingen.
Needles heeft 4 korte en 6 lange trails om te ontdekken.
 Ga je naar Island in the sky en beschik je over een 4Wd dan is het mogelijk om een korte trip naar de Gemini Bridges te maken.
 
 
Tot zover de bekende bestemmingen vanuit Moab. Dan nu de vele extra's die de moeite meer dan waard zijn:
 
Fisher Towers, Dit zijn vele monolieten bestaande uit zandsteen. Hiervoor moet je 2 a 4 uur nemen om het te verkennen. Het is gelegen aan de HW 128
 
 
Langs de HW 128 zijn nog enkele stops en korte wandelingen te maken. b.v. naar een andere boog. Dit is de Glory bridge die te bereiken is via de route van Negro Bill. Andere mogelijkheden zijn nog de Onion Creek (AWD) en Castle Valley eveneens AWD
 
 
Een andere bekende plaats rond Moab is Dead Horse Point State Park. Je moet er entree voor betalen en dat is eigenlijk zonde. Het is slechts een uitzichtpunt over de canyons en de rivier die daar een bocht maakt. Er is een andere mogelijkheid om dit te zien maar dan gratis, althans voor zover, je hebt benzine er voor nodig. Je maakt dan een mooie trip over de Potash Road (U279) die langs vele mooie stukken natuur komt.
 
 
 
Zoals aan het begin al de rotsen die Wallstreet benoemd worden. Niet veel verder kan je een stop maken bij wat Petroglyphs (rotstekeningen) Ook Dinosauer tracks zijn te ontdekken, de eerder genoemde Bowtie en Coraona arch zijn ook hier gesitueerd. Verder is nog de Jug Handle arch te zien. Heb je dan nog tijd en beschik je over een AWD dan zou je de weg verder kunnen vervolgen naar Canyonsland.

 Dat is dan onverhard en heeft ook nog vele mooie fotomomenten waaronder de hierboven al besproken Dead Horse Point. Je zou ook delen van het park kunnen gaan bezoeken en later de entree betalen of...…...

 
Een ander mooie route is de 128 zoals al boven aangegeven maar ook de Kane Road heeft een en ander aan mooie natuur. Zo is er een korte maar mooie slotcanyon, Moonflower Canyon met ook petroglyphs. Maar hier moet je oppassen, hier groeit Poison Ivy een giftig soort plant.
 
 
Later op het onverharde gedeelte dat bij goede weersomstandigheden met normaal vervoer nog te rijden is (alhoewel ik liever AWD adviseer) gaat het nog naar Devils Golfball (foto hierboven) en naar Cable Arch.
 
Mill Canyon (foto boven en onder) waar ook nog dinosauer tracks te zien zijn
 
Andere bestemmingen zijn nog Tusher Tunnel (4WD)

en Secret Spire 1 en 2 (foto's hieronder) Ook hiervoor is AWD of 4WD nodig omdat dit onverhard is. 

 
En daarmee is het op wat natuur betreft, alhoewel...er is nog een kleine waterval waar je bij warm weer enige tijd zou kunnen door brengen.
Verder is het in Moab mogelijk om een Jeep of Quad te huren waarmee je de vele onverharde paden kunt afstropen. Er is zoveel te zien zoals je hebt vernomen. 1 week is zelfs met normaal vervoer eigenlijk nog te kort. Beschik je over een AWD of 4WD dan is 2 weken of meer dit gebied The Place To Be.
 

Voor meer informatie, foto,s, routebeschrijvingen en alle andere info die je nodig hebt voor een bezoek aan dit deel van USA ga dan naar:

www.zuidwestamerika.com    www.westamerica.nl       www.amerikasbest.eu

Wil je weten hoe genoemde natuur eruit ziet klik dan hieronder op de soort waarvan je meer wilt weten.
 
Mijn andere blogs zijn:

                                                                  over The Wild West:
Hoodoo,  wat is een hoodoo, hoe ontstaat dit fenomeen en waar zijn ze te bewonderen?
Slot Canyon,  wat is een slotcanyon, hoe en waar ontstaan ze en waar zijn ze te zien en te lopen?
Needle/Spire,  wat zijn dit voor een soort natuur en waar te vinden?
Badlands,  slecht land maar oh zo mooi. Waar is het?
Arch,    misschien wel het meest bekende soort natuur. Waar zijn ze?
Kleurrijke gebieden  zoals Valley of fire, hoe ziet het eruit en waar vind ik die?
Cliff Dwelling oude Indianen woningen meestal gelegen in een canyon maar waar?

Verder:
Hike USA met bestemmingen in en rond: Zion NP,   Bryce canyon NP,   Valley of Fire 
en bezienswaardigheden vanuit:

Escalante bezienswaardigheden.
Moab
Las Vegas,
Page, 
Hanksville 

Blog over The Cotswold, een romantische streek in Engeland

Blogs over Italië zijn:


Ook nog op 2 lovers on tour:

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Moab bezienswaardigheden

Moab is the place to be. Meest bekend is het Arches National Park en de Canyonsland parken. Maar daarnaast is er nog veel meer te ontde...